Nieuwe soort display in Galaxy S8

Samsung zal in 2017 waarschijnlijk de opvolger van de Samsung Galaxy S7 presenteren, de Samsung Galaxy S8. Door Samsung is verder nog niets bekend gemaakt over dit toestel. Tijdens de Display Week 2017 heeft Samsung echter een nieuw smartphonedisplay getoond. Dit display zou VR ready zijn vanwege het gebruik van 4k-resolutie in het 5,5-inch scherm. Dit zorgt voor een enorme pixeldichtheid. Jaarlijks vindt er in San Francisco een groot evenement plaats. Dit is Display week. Hier wordt de nieuwste technologie rondom beeldschermen getoond. Samsung was dit jaar ook aanwezig op het evenement met een nieuw smartphonescherm. Het scherm wat getoond werd is mogelijk bedoeld voor de Samsung Galaxy S8. Het gaat om een 5,5 inch display met een 4k resolutie van 2160 x3840 pixels. De pixeldichtheid van het beeldscherm is maar liefst 806ppi. Dit is wel 44,7 procent hoger dan de pixeldichtheid in displays van huidige smartphones.

Vaak wordt gezegd dat een hoge pixeldichtheid niet zinvol is. Je merkt er niet veel van en het slurpt de accu een stuk sneller leeg. De resolutie van het nieuwe scherm heeft echter wel nut, het zou bedoeld zijn voor virtual reality. Door bezoekers van Display Week werd opgemerkt hoe mooi en helder het scherm is. Het scherm is nog niet geheel klaar, de framerate liet nog te wensen over. Als het scherm daadwerkelijk voor de S8 bedoeld is dan heeft Samsung nog even. Mogelijk gaat Samsung ook door met Gear VR. Dit bedrijf werkt ook al aan een controller waarmee VR games kunnen worden bestuurd. Naast het display dat mogelijk wordt gemaakt voor de S8 liet Samsung op de Display week ook nog een aantal andere scherm technologieën zien waaronder Bio Blue. Met deze technologie wordt het licht op het scherm minder blauw getoond wat beter zou zijn voor de ogen en nachtrust.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.