Nieuwe ontslagronde bij BlackBerry

Dat het niet goed gaat met BlackBerry is al geruime tijd bekend. Het bedrijf heeft nu weer 200 werknemers ontslagen. Het gaat hier om werknemers in Canada en Amerika.

Een woordvoerder van BlackBerry geeft aan dat dit te maken heeft met een bredere strategie die het bedrijf ingezet heeft. Door het bedrijf te veranderen, met de ontslagen als gevolg, hoopt het bedrijf weer meer winst te kunnen maken. Naast de ontslagen is BlackBerry wel weer opzoek naar nieuw personeel om de plekken binnen de nieuwe strategie op te vullen.

De nieuwe strategie die het bedrijf wil volgen is het aanbieden van diensten voor andere smartphones en geld verdienen met licenties op patenten. Een voorbeeld van diensten aanbieden voor andere smartphones is het berichtenplatform BlackBerry Messenger. Deze is al enige tijd beschikbaar voor Android en iOS.

Ook een verandering in tactiek is dat BlackBerry bezig is met een Android telefoon en de focus minder op hun eigen besturingssysteem gaat leggen. CEO John Chen geeft aan in 2016 alleen maar Android toestellen te willen uitbrengen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.