Nieuwe Nintendo console draait op Android

Op basis van een anonieme bron heeft de Japanse zakelijke krant Nikkei een bericht uitgebracht dat Nintendo hun nieuwe console, de Nintendo NX, op een aangepaste versie van Android zou draaien. Met deze stap zou Nintendo het makkelijker willen maken voor ontwikkelaars om applicaties te maken voor de console.

Volgens Nikkei zou Nintendo bereid zijn om deze stap te nemen omdat er veel ontwikkelaars zijn afgehaakt om spellen te ontwikkelen voor de Wii U.

Wat de Nintendo NX precies voor console of handheld gaat worden is niet bekend, hier doet Nikkei ook geen uitspraken over. Wel zou het om een nieuw concept van gamen gaan.

Zoals velen weten is Android een Open Source besturingssysteem, dit maakt het mogelijk om software helemaal aan te passen naar eigen smaak en ook heeft Nintendo de mogelijkheid om de NX te laten goedkeuren door Nintendo. Als Nintendo deze stap doet, dan biedt het weer de mogelijkheid om gebruik te maken van Google diensten. Als we de bewoordingen mogen geloven van Nintendo, dan is het goed mogelijk dat het hier om een Virtual Reality console gaat.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.