Nieuwe gratis iCoach-app helpt rokers te stoppen

De Europese Commissie heeft een nieuwe versie van haar succesvolle iCoach app gelanceerd. Meer dan 30% van de mensen die de gratis app gebruiken zijn gestopt met roken.

De nieuwste versie van de Nederlandstalige iCoach heeft o.a. een ‘challenger’-functie. De gebruiker wordt door vijf fases geleid en krijgt per fase uitdagingen: ‘Stel je “lekkerste” sigaret van de dag tien dagen lang tien minuten uit (fase 3)’ en ‘Laat je sigaretten eens thuis wanneer je kort de deur uitgaat (fase 4)’. Deze uitdagingen moedigen de rokers aan om zichzelf nog meer uit te dagen waardoor ze uiteindelijk meer controle krijgen over hun rookgedrag.

De iCoach-app stuurt motivatieberichten, geeft updates over het aantal deelnemers per land, het aantal geslaagde uitdagingen en de kansen om door te gaan naar de volgende fase. Dit moedigt deelnemers nog meer aan en maakt ze onderdeel van een hechte community. Gebruikers worden gestimuleerd hun uitdagingen en persoonlijke successen te delen op social media.

IOS_Appstore

google_play_badge_152x55

ex smokers are unstoppable

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.