Nieuwe Android smartphone met computermerk Commodore

Een bedrijf in Engeland gaat een smartphone verkopen onder de naam Commodore. Commodore is een bekend computersysteem uit de jaren 80 waar ook veel spelletjes op gespeeld werden.

De nieuwe smartphone zou aankomende week eerst uitkomen in Italië, Frankrijk, Duitsland en Polen. Er zijn wel plannen om de telefoon ook in andere landen in de EU en VS uit te gaan brengen.

Het toestel heeft de naam Commodore PET gekregen, draait op Android 5.0 en komt in twee varianten. Een versie met 2GB werkgeheugen en 16 GB opslag, kosten 275 euro en een versie met 3GB werkgeheugen en 32GB opslag, kosten 330 euro. Bij beide versies wordt nog een SD kaart van 32GB geleverd. Het toestel ondersteunt tot 64GB microSD kaartjes.

Volgens geruchten zou er op de telefoon een Commodore emulator aanwezig zijn waar diverse spellen op gespeeld kunnen worden. Verdere specs van het toestel;
– 5,5 inch Full HD scherm met een resolutie van 1920×1080
– 1,7GHz Octacore Mediatek processor (64 bits)
– Camera op de achterkant met resolutie van 13 Megapixel
– Frontcamera met resolutie van 8 Megapixel
– Dual sim 4G
– 3000 mAh batterij

Het toestel komt in het wit, klassiek beige en zwart en heeft de mogelijkheid om gebruik te maken van verwisselbare covers. Volgens berichten zouden er nog nieuwe kleuren toegevoegd worden zoals groen en blauw.

pet pet1 280px-Commodore_2001_Series-IMG_0448b

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.