Nederlandse startup Whever zorgt ervoor dat je nooit meer te laat arriveert op een afspraak

Whever lost het probleem op van mensen die te laat arriveren voor een afspraak. Door het gebruik van gamification wordt op tijd arriveren een ware wedstrijd.

De app zet verschillende middelen in om zogenaamde late arrivers op tijd te laten arriveren. Zo informeert de app zijn gebruikers wanneer het tijd is om te vertrekken, en geeft het aan hoe lang het nog duurt voordat iedereen op de afgesproken plek arriveert. Om gebruikers extra aan te sporen op tijd te komen, geeft Whever gebruikers de mogelijkheid een leuke penalty in te stellen voor iedereen die te laat komt, of een beloning voor wanneer iedereen op tijd is.

Het Whever team reisde afgelopen maart af naar San Francisco om het LAUNCH startup congress bij te wonen, en slaagde erin om uit meer dan tweehonderd startups gekozen te worden om Whever te pitchen tegenover een publiek van meer dan duizend man. LAUNCH is één van ‘s werelds grootste startup congressen en bekende bedrijven zoals Dropbox, Yammer en Hipmunk hebben er hun product in voorgaande jaren geïntroduceerd.

Het team werkt sinds augustus 2014 aan de app en deed mee aan het Get Started incubator programma van het Erasmus Centre for Entrepeneurship.

Whever heeft seed funding gekregen van het in Silicon Valley gebaseerde All Mobile Fund en is sinds vandaag beschikbaar in de App Store. Download de app hier.

Whever. Be on time.

IOS_Appstore

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.