Mogelijkheid tot aanmaken promotiecodes Google Play Store

Google heeft de mogelijkheid om promotiecodes aan te maken beschikbaar gesteld in de Google Play Store. Op deze manier is het voor ontwikkelaars mogelijk om een applicatie gratis beschikbaar te stellen. Ontwikkelaars kunnen de codes in hun ontwikkelaarsconsole inzien.

Op het beschikbaar stellen van de codes zit wel een beperking. Een ontwikkelaar kan per kwartaal en per app maximaal 500 codes aanmaken. Tevens hebben de ontwikkelaars de mogelijkheid om een beperkte gebruikstijd aan de code te geven, een soort van houdbaarheidsdatum. Aangemaakte codes zijn standaard een jaar geldig, na dit jaar komen de codes te vervallen en kunnen niet opnieuw geactiveerd worden. Verder heeft de ontwikkelaar de mogelijkheid om de code op pauze te zetten. Op deze manier kan de code niet geactiveerd worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.