Meer dan helft iOS apparaten op iOS 10

Apple heeft op de website voor ontwikkelaars cijfers gezet welke laten zien dat iOS 10 op meer dan de helft van de iDevices draait. Deze cijfers zijn bekend gemaakt na een meting op 7 oktober via de App Store.

Na verschijningsdatum (13 september) heeft het minder dan een maand geduurd voordat iOS 10 op meer dan de helft van de iDevices is geinstalleerd. Op moment van schrijven is het 54% op iOS 10.

In tegenstelling tot de uitrol van Android gaat het met iOS altijd een stuk sneller, dit komt mede doordat de Android markt erg versplinterd is en de updates eerst door de fabrikanten en soms ook de providers behandeld moeten worden. Dit heeft als gevolg dat er veel toestellen zijn welke op een oude(re) versie van Android blijven hangen en geen updates meer krijgen.

Apple gaat hier heel anders mee om en geeft oudere hardware, welke al enige jaren oud zijn, nog steeds updates. Zo draait de iPhone 5 (2012) ook gewoon iOS 10.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.