LG X Cam wordt niet in Nederland uitgebracht

De X Cam van LG is tegelijk met de X Screen in februari 2016 gepresenteerd. De smartphone stond vervolgens gepland om in juni 2016 in Nederland op de markt gebracht te worden maar de introductiedatum werd echter steeds verder naar de toekomst opgeschoven. Aangezien het toestel al een half jaar geleden gepresenteerd is neemt LG blijkbaar niet meer de moeite om het toestel alsnog in Nederland te introduceren. Volgens de laatste berichten blijkt dat het toestel mogelijk helemaal niet naar Nederland komt. Belsimpel stuurde afgelopen week een bericht naar geïnteresseerden in de LG X Cam met de melding dat het product niet meer leverbaar is.

Dit is de LG X Cam
De X Cam is een middenklasser met specificaties die in deze prijsklasse normaal zijn met uitzondering van de camera. Zoals de naam al aangeeft draait het bij dit model vooral om de camera. Deze camera is in meerdere opzichten beter dan camera’s die te vinden zijn in gelijk geprijsde smartphones. Voor de rest is de LG X Cam niet speciaal en levert het de prestaties die je kunt verwachten van een smartphone in deze prijsklasse. De smartphone is uitgerust met een 5.2 inch display met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Het display is licht gebogen waardoor het lekker in de hand ligt.

Hardware
De LG X Cam beschikt aan de binnenkant over een 1.14GHz octa-core processor en wordt ondersteund door 2GB RAM. Intern heeft het toestel 16GB opslagruimte dat niet uitgebreid kan worden. Op dit gebied blinkt de X Cam niet uit en is het een gemiddelde smartphone. Voor dagelijks gebruik is het voldoende maar niet als je veel van een smartphone verlangt. De X Cam draait op het gebruiksvriendelijke Android 6.0 wat op dit moment de nieuwste versie is. Het toestel heeft een batterij met 2520 mAh capaciteit.

Camera
De X Cam onderscheidt zich door de camera zoals de naam al aangeeft. De camera aan de achterzijde van het toestel heeft 13 megapixels en 5 megapixels. Deze camera beschikt over verschillende features die de kwaliteit van foto’s verbeteren. De dual-camera aan de achterkant verbetert de kwaliteit nog verder. Aan de voorkant van de smartphone is er ook nog een 8 megapixel camera.

Bronnen:
http://www.mobielkopen.net
https://www.droidapp.nl/nieuws/lg-x-cam-niet-naar-nederland/

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.