Jailbreak App maand lang in Apple App Store

Onlangs is een app uit de Apple App Store gehaald welke het mogelijk maakte om je iOS apparaat te jailbreaken. De app heeft ongeveer een maand in de App Store gestaan en is verwijderd nadat er berichten over naar buiten kwamen.

Op 30 juli is de app online gekomen in de App Store en Apple heeft hem verwijderd nadat er op Reddit een post is geweest dat de “betere Dribble client” gelijkwaardig was aan de app die de Pangu-jailbreak mogelijk maakte. Dit bericht werd door diverse media opgepakt met als gevolg dat Apple de app uit de App Store heeft gehaald.

Hoe de app in de App Store heeft kunnen komen is een raadsel, daar het goedkeuringsbeleid van Apple erg streng is. Het is niet bekend of er meer apps zijn die door de controle zijn gekomen en niet doen wat er beschreven wordt of te zien is op de screenshots.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.