Nieuws: iTunes Match in Nederland beschikbaar

We hadden het al aan kunnen zien komen, nadat we konden lezen dat de stichting Buma/Stemra een akkoord had bereikt met Apple overt iTunes Match. iTunes Match is vanaf nu beschikbaar in Nederland.

Mocht je afvragen wat je kunt met iTunes Match, dan volgt hier nu even een korte uitleg voor je. In de Verenigde Staten betaal je zo’n €25,- per jaar voor iTunes Match. iTunes Match controleert je hele iTunes-bibliotheek op muziek die ook op Apple’s servers staan.
Mochten er tracks gevonden worden die ook op Apple’s server staan, kun je die allemaal streamen naar je iOS-apparaat zonder dat het ruimte in beslag neemt. Je kunt ook liedjes zelf uploaden die niet te vinden zijn op de servers van Apple. Daarbij kun je ze ook nog downloaden naar je iOS-apparaat als je ze altijd bij je wil kunnen beluisteren.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.