iPhone 6+, Sneller, krachtiger en energiezuiniger

apple1iPhone 6 Plus heeft een A8-chip met de tweede generatie 64-bit desktopklasse architectuur. Het ongelooflijke vermogen van de A8-chip wordt nog eens extra versterkt door de M8-bewegingcoprocessor die al je activiteiten efficiënt meet doordat de iPhone 6 Plus uitgerust is met de meest geavanceerde sensoren. iPhone 6 Plus is ongelooflijk krachtig maar doordat er efficiënt met de energie van de batterij om gegaan wordt, kun je meer doen met je iPhone voor een langere periode. Apple heeft de levensduur van de batterij enorm verlengt bij iPhone 6 Plus.

De geheel vernieuwde A8-chip is Apple’s snelste chip tot nu toe. De CPU en de grafische prestaties zijn sneller dan bij de vorige generatie 64-bit desktopklasse architectuur chip en dat ondanks dat iPhone 6 Plus een grote display heeft en ongelooflijk veel nieuwe features. En omdat de A8-chip is ontworpen om zo snel te zijn maar efficiënt is met kracht, kan het extreem hoge prestaties ondersteunen. Je kunt dus op iPhone 6 Plus grafisch intensieve games spelen op hogere framesnelheden die je ooit hebt ervaren op de iPhone.

De A8-chip maakt gebruik van een geavanceerd 20-nanometerproces. Doordat Apple hiervoor gekozen heeft is de chip opmerkelijk klein en efficiënt waarop twee miljard transistors buitengewone prestaties leveren en waarmee de energiezuinigheid tot wel 50 procent hoger ligt dan bij de A7-chip in iPhone 5s.

Wat is het Metal?
Apple heeft bij de presentatie van iOS 8 een nieuwe technologie geïntroduceerd: Metal. Met deze nieuwe technologie kunnen ontwikkelaars geavanceerde consolegames maken voor iPhone 6 Plus. Met Metal halen de ontwikkelaars het beste uit de grafische prestaties van de A8-chip en iOS. De ontwikkelaars kunnen nu de CPU en GPU laten samenwerken om de beste graphics en visuele effecten te bieden in games.

Games die al gemaakt zijn in Metal
De aller eerste game die in Metal is gemaakt is vanaf heden al te downloaden vanuit de Apple App Store. De eer gaat dit keer uit naar Asphalt 8: Airborne. Bij het spelen van deze geweldige game kom je precies erachter wat Apple bedoelt. De game doet bijna niet meer onder voor console-kwaliteit zoals we gewend zijn op de Playstation of Xbox 360. Tijdens de KeyNote van 2014 werd bekend gemaakt dat alle grote game ontwikkelaars voor het einde van 2014 een game in de App Store hebben staan die gemaakt is met Metal. Om de beste ervaring te beleven met Metal is de iPhone 6 Plus een betere smartphone dan de iPhone 6 en dat heeft alles te maken met het feit dat de iPhone 6 Plus kwalitatief een beter display heeft met een hogere schermresolutie.

Andere games die al in Metal gemaakt zijn:

Epic Zen Garden
Het is eigen niet echt een spel om te spelen, het is Epic Games showcase. In deze app kun je met eigen ogen de ongelooflijke visuals ervaren. Het enige wat je hoeft te doen is rond te wandelen door de mooie tuinen in de app om te zien wat ontwikkelaars met Metal en iOS 8 kunnen doen. Het is een grafisch feest om door de bijna levensechte tuinen te lopen. Epic Zen Garden is gratis te downloaden in de Apple App Store.

Plunder Pirates
Een nieuwe game van de Angry Birds ontwikkelaar Rovio. Plunder Pirates maakt ook gebruik van Metal om de graphics te verbeteren. De app is vergelijkbaar met Clash of Clans. Bij Plunder Pirates bouw je als eerst een basis vanwaaruit je andere spelers gaat plunderen. Het eiland dat je bouwt kan in 3D worden weergegeven. Plunder Pirates is gratis te downloaden in de Apple App Store.

Modern Combat 5: Blackout
Gameloft heeft de game Modern Combat 5: Blackout in Metal gemaakt. Dit is direct te zien je hebt nog nooit een game op je iPhone gespeeld die zo dichtbij de console-kwaliteit games in de buurt komt. Liefhebbers van de game kunnen de game nu al niet meer loslaten en het mooie is ze hebben de game de hele dag bij zich en dat voor maar slechts 5,99 euro in de Apple App Store.

Iphone 6 Plus is de nieuwe handheld console
Als je van gamen houdt dan kun je eigenlijk niet om de iPhone 6 Plus heen. Het toestel is zo ontworpen dat het een volwaardig game console is en je kunt in de toekomst steeds meer games verwachten die de optimale graphics gebruiken om de realiteit nog meer naar voren te laten komen. iPhone 6 Plus is meer dan een smartphone waarmee je kunt bellen, sms’en en internetten, gebruik het nu ook als handheld console.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.