iOS 9 kan ruimte vrijmaken bij softwareupdate

Een bekend probleem bij het updaten van iOS is dat de gebruiker ruimte te kort heeft op zijn iDevice. Gebruiker zal dan zelf apps moeten verwijderen om ruimte vrij te maken en dan alsnog de update te kunnen installeren.

Met de nieuwe versie van iOS 9 is dit probleem opgelost. Bij het installeren van de update, als er ruimte te weinig is, krijgt de gebruiker de optie om Apple automatisch applicaties te laten verwijderen om zo de benodigde ruimte vrij te maken.

Zodra de update is geinstalleerd, worden de applicaties automatisch weer geinstalleerd en de persoonlijke data wordt weer teruggezet. Eerder had Apple al aangegeven dat de komende update’s wel een stuk kleiner gaan worden. Hiermee wil Apple ook tegemoet komen aan de gebruikers die een ouder toestel hebben met maar 8GB ruimte.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.