iMediaStars, iedereen een eigen app!

Vandaag de dag zijn apps niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. In een tijdperk waarin nagenoeg ieder gezin wel de beschikking heeft over minimaal één smartphone of tablet zien steeds meer ondernemers in hoe belangrijk het is om een eigen app te laten ontwikkelen voor zijn of haar bedrijf. Maar wat kost het nou om een app te laten maken? En vooral, wat levert het op?

Talk AboutApps sprak met iMediaStars over het vervaardigen van een mobiele applicatie

Hoe is iMediaStars ontstaan?

iMediaStars is ontstaan vanuit een gezamenlijke passie voor webdesign. Een aantal jaar geleden zijn wij om deze reden het webdesign bedrijf Freshclick gestart dat al snel uitgroeide tot een groot succes. Toen een bestaande relatie ons vroeg om voor zijn restaurant  een app te realiseren zijn wij rond gaan kijken en ons letterlijk rot geschrokken van de prijzen die de app bouwers ons durfde te vragen voor een simpele app. Hierna was bij ons direct het idee geboren om te gaan onderzoeken hoe wij dit zelf goedkoper konden gaan aanbieden. En vanuit deze gedachte is iMediaStars geboren.

Welke techniek gebruiken jullie om de kosten voor een app omlaag te brengen?

We speken over een app maar eigenlijk moeten we spreken over apps want er zijn maar weinig mensen die alleen hun app in de Google Play store willen hebben of alleen in de App Store van Apple. Meestal moet het een combinatie zijn van beide stores maar het zijn wel verschillende producten. Zo kan een Android App niet worden gebruikt op een IOS device en andersom. Door het ontwikkelen van een speciale techniek hebben we een systeem waarmee we sneller een app kunnen vervaardigen. Dit komt uiteraard ten goede van de prijs en dus is het mogelijk dat iedereen zijn idee of droom kan laten uitkomen.

Van app-idee tot uitvoering, hoe ziet dit proces eruit?

Als je een goed idee voor een app hebt dan wil je natuurlijk niet dat een ander met jouw idee er vandoor gaat en om deze reden bieden wij de mogelijkheid eerst een geheimhoudingsovereenkomst op te stellen waarin duidelijke afspraken gemaakt worden tussen de opdrachtgever en ons.
Vervolgens gaan we de wensen bespreken en het beoogde budget. Dit doen wij trouwens alleen om te bekijken of het realistisch is om het project binnen het voorgestelde budget te behalen. Mocht het budget echter niet toereikend of realistisch zijn dan zullen wij een aantal alternatieven bedenken waarmee we de prijs omlaag kunnen halen; bijvoorbeeld door (deels) gebruik te maken van templates die we al ontwikkeld hebben. Als het voorstel akkoord is dan gaan wij aan de slag. Tijdens het bouwen hebben we veelvuldig contact met de opdrachtgever om de vorderingen door te nemen en om eventuele veranderingen op tijd door te voeren. Zodra de app af is zulle wij deze uploaden in de afgesproken stores en zullen wij eventueel promotie materiaal aanleveren en kan de opdrachtgever gebruik gaan maken van zijn app.

Wat zijn de kosten voor het laten maken van een App?

Geen enkele app is het zelfde zo ook de prijs niet. Een eenvoudige app laten maken kan tijdelijk al voor € 397,00 euro gerealiseerd worden indien wij alleen gebruik hoeven te maken van onze voorontwikkelde templates. Voor dit bedrag kunnen we de app voorzien van alle reeds beschikbare functies en zal de app zijn eigen look en feel krijgen door middel van een uniek design. Voor de meeste bedrijven zal deze oplossing voldoende zijn. Wil een opdrachtgever net iets meer dan via de bestaande oplossing mogelijk is dan zullen we over moeten gaan op maatwerk.
Voor maatwerk geldt dat wij altijd werken met een prijsopgave vooraf en ik durf wel te zeggen dat wij ook met maatwerk één van de goedkoper aanbieders van Nederland zijn.

Hoe zien jullie de ‘’mobiele’’ toekomst voor jullie bedrijf?

De mobiele markt is nog steeds groeiende, in de toekomst zullen steeds meer taken van computers door smartphones overgenomen worden. Ook zullen smartphone steeds meer mogelijkheden krijgen zoals het tonen van hologrammen en het verspreiden van geuren. Door continu op de hoogte te blijven van de laatste en aankomende ontwikkelingen op mobiel gebied, verwachten wij ook in de toekomst te kunnen blijven innoveren om aan de vraag en wensen van onze opdracht gevers te voldoen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.