Tip: IMDb for iOS

Wie kent het niet? Je wilt een film huren, naar de bioscoop of een film kijken op TV. Vul het zelf maar in. Wat is er dan handiger dat je even kan kijken in een database wat voor film het is? IMDb is hier een goed programma voor.In het startscherm van de applicatie krijg je het laatste filmnieuws te zien, je ziet welke filmsterren het meest bekeken zijn, je hebt een zoekmogelijkheid om films te gaan zoeken, je hebt de mogelijkheid om de topfilms te bekijken, een watchlist aan te leggen en ga zo maar door.

De applicatie is erg makkelijk in gebruik. Je kan, als je een film op hebt gezocht de waardering zien, je kan hem toevoegen aan je watchlist, je kan de trailer bekijken. Ook kan je de Cast van de film bekijken, je kan dan op de acteur klikken en vervolgens zie je in welke films hij/zij nog meer heeft gespeeld.

Terugkomende op het overzicht van de film, het scherm is overzichtelijk ingericht. Je vindt eigenlijk alle info die je wilt weten van een film. Dit gaat van foto’s tot trivia’s.

Wat ook erg leuk is om te lezen zijn de reacties van andere mensen. Dit varieert van filmcritici tot de normale mens. Iedereen heeft zo zijn eigen mening, en dat is goed terug te lezen in de reviews.

’t Enige wat ik een klein nadeel vindt van de applicatie, hij kan alleen in het Engels, Duits, Spaans, Frans, Italiaans, Portugees chinees, en nog 2 talen die ik niet kan plaatsen. Al met al, is de applicatie zeker wel de moeite waard voor je iPad/iPhone.

Je kan de applicatie hier downloaden

Waardering 3,5/5

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.