Huawei P9 overtreft zijn voorganger

Zo’n 6 weken na de release van de Huawei P9, stromen de verkoopgegevens binnen. Deze laten zien dat de P9 een stuk succesvoller is dan de Huawei P8. Wereldwijd zijn er na de release al meer dan 2,6 miljoen stuks verkocht. Dit is nog exclusief de verkopen van de Huawei P9 Lite. En dat in slechts anderhalve maand tijd.

Opvallend is dat de smartphone vooral buiten de Chinese markt erg populair is. Het blijkt namelijk dat de Huawei P9 toestellen twee keer zo populair zijn als de Huawei P8. In een aantal Europese landen is de stijging opvallend groot, bijvoorbeeld in Frankrijk. Hier zijn de verkopen meer dan 1000% hoger dan de P8 verkopen in 2015. In Polen en Finland is deze stijging meer dan 400% en in het Verenigd Koninkrijk meer dan 300%. In vergelijking met de concurrentie staat Huawei op een derde plek, achter Samsung en Apple. Zij mogen zich zorgen gaan maken over hoe ze de opmars van Huawei kunnen tegengaan. Echter gekeken naar de absolute verkoopcijfers, wordt de smartphone nog steeds het beste verkocht in China. Dit is natuurlijk geen verassing, aangezien het bedrijf een stuk populairder is in het moederland vergeleken met Europa.

De toename is verkopen is voornamelijk te wijden aan de Huawei P8 en de strategie van Huawei. De Huawei P8 werd vorig jaar beloond met de Europese EISA titel als ‘beste smartphone van 2015’. Dit is een belangrijke prijs voor Huawei geweest, omdat het aantoonde dat de strategie in Europa werkt. De nadruk bij Huawei ligt voornamelijk op innovatie. Bijna de helft van alle werknemers bij Huawei, werkt bij de afdeling Research & Development. Daarnaast wordt 15% van de omzet gebruikt vor innovatie. Alles is gefocused op het doel om binnen 5 jaar het grootste telecombedrijf ter wereld te worden. Een doel waar Apple in slaagde, een doel waar Samsung in slaagde en hopelijk slaagt Huawei hier ook in. De smartphones en abonnementen van Huawei hebben namelijk een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding. Voor onder de €20 per maand kun je al de nieuwste Huawei P9 Lite krijgen.  Een zeer lage prijs voor een smartphone met goede specificaties. De verkoopgegevens laten duidelijk zien dat de nieuwste Huawei de moeite waard is. Want als je wilt voorlopen op de rest, dan moet je beginnen met een Huawei.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.