Huawei Ascend P7 de ultieme smartphone voor selfies

De Chinese fabrikant Huawei is een opkomende smartphone fabrikant. Je zal het niet gauw denken maar deze fabrikant is zonder al te veel bombarie de afgelopen jaren opgestoomd als ’s werelds derde grootste smartphone fabrikant. Het bedrijf heeft al veel naam en faam in het eigen land en nu wil het bedrijf ook de naamsbekendheid vergoten in Europa. Huawei is goed op weg om naamsbekendheid te krijgen en om ook voet aan de grond te krijgen in Europa.

Vorig jaar kwam het bedrijf met de dunste smartphone tot nu toe. Dit betreft de Huawei Ascend P6. Dit toestel viel direct bij veel consumenten in de smaak en niet alleen omdat de Ascend P6 maar 6 millimeter dun is, maar ook omdat het toestel vriendelijk geprijsd is. De Ascend P6 had bij de release een verkoopadviesprijs van 350 euro.

Dit jaar kwam de Chinese fabrikant met de opvolger van de populaire Ascend P6. Het toestel is in alle opzichten verbeterd, maar hierdoor heeft Huawei het toestel wel iets dikker moeten maken. Het nieuwe vlaggenschip van Huawei is de Ascend P7. Dit toestel gooit voornamelijke hoge ogen met de uitmuntende camera’s en dan voornamelijk met de front facing camera. De front facing camera maakt de Huawei Ascend P7 tot de ultieme smartphone voor selfies.

Een bekend design

Als je de Ascend P7 voor het eerst ziet, zal menig mens denken dat het een smartphone van Apple is. Het design heeft ontzettend veel weg van de iPhone maar toch is het een heel ander toestel. Huawei heeft enorm veel werk verricht om het design ‘uniek’ te maken. Zowel de voor- als de achterkant van het toestel zijn van glas gemaakt. De achterkant is opgebouwd uit zeven verschillende lagen en dit om diepte te generen in het design. De bovenste laag is gemaakt van Gorilla Glass 3 waardoor het toestel krasbestendig is.

Het eindresultaat van het toestel mag er uiteindelijk wel zijn. Als je het toestel van dichterbij hebt gezien zie je duidelijk de verschillen met de iPhone. Het design van de Ascend P7 is bewonderenswaardig, het heeft een luxueuze uitstraling en het is indrukwekkend hoe licht en compact het toestel aanvoelt.

De Huawei Ascend P7 is nog steeds een enorm dunne smartphone. Het meet slechts 6,5 millimeter, hiermee is het aanzienlijk slanker dan bijvoorbeeld de iPhone 5s of de Galaxy S5. Het gewicht van het toestel is ook indrukwekkend, het weegt slechts 124 gram.

Pixeldichtheid gelijk aan die van de Galaxy S5

Het beeldscherm van de Ascend P7 meet 5 inch en het biedt een resolutie van 1080 bij 1920 pixels. Hiermee is de pixeldichtheid gesteld op 445ppi (pixels per inch). Dit komt overeen met de Gaalxy S5 en de Sony Xperia Z2, maar omdat Huawei gekozen heeft voor een IPS scherm, komt het scherm van de Ascend P7 niet in de buurt van de topmodellen van Android, in termen van contrast. Huawei heeft niet ingezet op het beeldscherm bij de Ascend P7, maar toch is het een uitstekend beeldscherm. Met het blote oog kun je de verschillen bijna niet waarnemen.

De ultieme selfie camera

Het nieuwste vlaggenschip van Huawei wordt aangeprezen als de ultieme smartphone voor selfies. De front facing camera heeft een 8 megapixel sensor en door het grote scala aan software die de camera app biedt kun je ten alle tijden de mooiste selfies maken en deze direct delen met je vrienden via social media. De front facing camera biedt zelfs de mogelijkheid om een groepsselfie te maken door middel van een panoramische foto. De Huawei Ascend P7 is de smartphone voor het maken van selfies.

In tegenstelling tot de front facing camera is de ‘hoofdcamera’ niet voorzien van een extreem hoge resolutie. De hoofdcamera heeft een 13 megapixel sensor. Hiermee kun je absoluut goede foto’s mee maken en helemaal in samenwerking met de meegeleverde software van Huawei.

De kracht van het toestel

Het toestel wordt aangedreven door een quad-core Kirin 910T processor welke een kloksnelheid heeft van 1,8GHz. Het werkgeheugen van de Ascend P7 bedraagt 2GB en de interne opslagcapaciteit bedraagt 16GB, dit is uit te breiden met een Micro-SD kaart. Het toestel is enorm krachtig en supersnel. Het heeft zoveel kracht dat de meeste consumenten nooit alles uit het toestel zullen halen.

Om het toestel te voorzien van energie heeft Huawei gekozen voor een Li-Polymeer batterij met een capaciteit van 2500mAh. Dit betekend dat het toestel ongeveer 800 minuten spreektijd heeft en het kan 400 uur mee in de stand-by stand.

Prachtig toestel voor een zachte prijs

Na de komst met de Ascend P6 heeft Huawei in Nederland al enig naamsbekendheid gegenereerd maar nu met de Ascend P7 zal het Chinese bedrijf nog meer naamsbekendheid genereren. Het toestel is krachtig, heeft de ultieme selfie camera en een gemiddelde levensduur van de batterij. Dit allemaal krijg je voor slechts 449 euro! Dit is beduidend goedkoper dan bijvoorbeeld de Galaxy S5 welke een verkoopadviesprijs heeft van 699 euro.

Natuurlijk moet je concessies maken als je kiest voor de Huawei Ascend P7 maar over het algemeen krijg je ontzettend veel smartphone voor de geldende prijs. Combineer je het toestel met een mobiel telefoon abonnement, dan is het toestel al met een middelmatig telefoon abonnement verkrijgbaar vanaf 0 euro!

Gastblog: Sanne Bosma

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.