HTC – “Virtual reality en wearables belangrijker dan smartphones”

HTC, bekend van de smartphones, heeft aangegeven Virtual reality en wearables belangrijker te vinden dan smartphones. Hierdoor heeft het bedrijf de focus ook verplaatst van smartphones naar de gadgets.

“Smartphones zijn belangrijk, maar een extentie naar andere apparaten zoals VR en wearables zijn belangrijker” aldus Cher Wang, directeur bij HTC.

Op de CES technologiebeurs heeft HTC de neiuwe VR bril Vive en diverse gadgets gepresenteerd. De gadgets worden samen met het sportmerk Under Armour ontwikkeld en zijn voornamelijk gezondheidsgadgets zoals een slimme weegschaal en een fitnesstracker.

Als je een VR bril wilt van HTC, vanaf 29 februari is het mogelijk om deze te bestellen. Wat de prijs gaat worden is nog niet bekend maar waarschijnlijk ligt deze in de buurt van de Oculus Rift. De Oculus heeft een prijs van €699,-.

Helaas kunnen de VR brillen niet zomaar op alle PC’s aangesloten worden. Een vereiste is dat je een goede game-pc hebt. Volgens berichten zouden o.a. Asus en HP komende maanden het “VR-Ready” PC’s en laptops komen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.