Hoe kies je de juiste sim only abonnement uit?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten sim only abonnementen voor weinig geld te verkrijgen. Er zijn een aantal verschillende zaken waar rekening mee gehouden moet worden zoals het aantal belminuten, het aantal sms’jes en het aantal MB’s. Om een goed beeld te krijgen van hoeveel belminuten, sms’jes of MB’s je nodig hebt kun je het beste kijken naar wat je bij je huidige abonnement maandelijks verbruikt. Deze gegevens zijn meestal per factuur en dus ook per maand te bekijken. Door te kijken wat je gemiddeld de afgelopen paar maanden hebt gebruikt, kun je je nieuwe sim only abonnement zodanig afsluiten dat deze precies bij jou behoeften past. 

De afgelopen jaren wordt er steeds minder gebeld en ge-sms’t, daartegenover stijgt het internetgebruik nu steeds meer. Dit komt doordat er steeds meer gebeld wordt via apps zoals Skype, WhatsApp en Facetime. Maar ook doordat mensen steeds meer video’s en muziek streamen en gebruik maken van social media.

De prijzen van de sim only abonnementen zijn niet alleen afhankelijk van het aantal MB’s, sms’jes en belminuten. Maar de prijs van je abonnement is ook afhankelijk van de contractduur, de internetsnelheid en het type internetverbinding. Hoe meer belminuten, sms’jes of MB’s je wilt hebben, hoe duurder het abonnement wordt. Een langere contractduur zorgt voor lagere maandelijkse kosten, dus een 2-jarig abonnement is vaak een stuk goedkoper dan een 1-jarig abonnement. Als je gebruikt maakt van een 4G verbinding, verbruikt je telefoon gemiddeld meer internet dan als je gebruikt maakt van een 3G verbinding. Ook je data zal hierdoor dus sneller opgaan, hier moet je dus rekening mee houden als je overstapt van 3G naar 4G internet. Als je wilt kijken welke sim only abonnement het beste bij jou past kan je hier een sim only check doen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.