Handig: De handigste apps voor op wintersport

imagesGa je dit jaar nog op wintersport? Vergeet dan vooral je smartphone niet. Tegenwoordig zijn er verschillende apps die je vakantie in de sneeuw nog leuker en bovendien gemakkelijker maken. TalkAboutApps zet de beste iPhone en Android-apps voor op de wintersport voor je op een rij.

1. Sneeuwhoogte+

Wil je precies weten hoeveel sneeuw er ligt op plaats van bestemming? Met de app Sneeuwhoogte+ word je dagelijks up-to-date gehouden van hoeveel sneeuw er is gevallen op de bergtoppen en in de dalen van jouw gebied. Bovendien bevat de app pistekaarten, bewegende webcams en delen gebruikers foto’s en live-updates van de skigebieden waar zij zich bevinden.

sneeuw

Download: Apple | Android

2. Eerste Hulp bij Ongelukken

Misschien niet de meest leuke app, maar wel erg handig is de EHBO app. Met de app kun je de ernst van een letsel vaststellen, je locatie snel bepalen door middel van GPS en met één druk op de knop de hulpdiensten inschakelen.

ehbo

Download: Apple | Android

3. Ski Tracks

Ski Tracks is de ideale app als je meerdere facetten wilt bijhouden: de maximaal behaalde snelheid, de afgelegde afstand, je hoogte, de steilheid van de sloop, het aantal keren dat je naar beneden bent gezoefd en nog veel meer. Een complete app die je ski- of snowboardervaring nog beter maakt.

ski

Download: Apple | Android

4. Runkeeper

Runkeeper is een app die geschikt is voor meerdere sporten, waaronder hardlopen, fietsen maar natuurlijk ook skiën en snowboarden. De app volgt je op basis van je GPS. Na je afdeling kan je precies zien hoeveel kilometers je hebt afgelegd en met welke snelheid. Ook kun je de route op Google Maps terugkijken en delen met je vrienden.

runkeeper

Download: Apple | Android

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.