Handig: de beste apps voor op vakantie

imagesEen reisgids meenemen op vakantie is tegenwoordig niet meer nodig. Vrijwel iedereen heeft een smartphone op zak, waarmee je kunt kiezen uit meer dan 30.000 verschillende reisapplicaties. Deze apps kunnen jouw vakantie nog leuker en makkelijker maken. TalkAboutApps zet de beste reisapps voor iPhone en Android voor je op een rijtje.

1.     Seat Alerts

Zit je alweer in het midden van het vliegtuig? Probeer dan de volgende keer wanneer je gaat vliegen de gratis applicatie Seat Alerts. Tik jouw favoriete stoel aan op de app en Seat Alerts houdt tot vlak voor vertrek voor je in de gaten welke stoelen er vrijkomen. Komt er eentje vrij die overeenkomt met jouw wensen, dan geeft de app een melding. Daarna moet je alleen wel even zelf contact opnemen met je luchtvaartmaatschappij of reisbureau om je stoel te veranderen. De eerste melding die de app geeft is gratis, iedere aanvullende melding kost 0,99 dollar. Fijne vlucht!

Download: Apple | Android

seatalerts

2.     Triposo

Laat je reisgids maar thuis, want de volledig gratis applicatie Triposo is alles wat je nodig hebt op vakantie. Of je nu op vakantie gaat naar Turkije of Australië, de app geeft je de volledige informatie van vrijwel ieder land en grote stad over de hele wereld. Alles is overzichtelijk ingedeeld in categorieën zoals: horeca, hotels en toeristische attracties. Een groot voordeel is dat de app ook offline te gebruiken is, zelfs de kaarten voor navigatie. Alleen voor updaten en het downloaden van pakketten is een connectie nodig.

Download: Apple | Android

Triposo

3.     Corendon

Corendon is de eerste reisorganisatie die een applicatie heeft gelanceerd waarmee je makkelijk je vakantie kunt uitzoeken, boeken en monitoren. Bovendien heeft de app een aantal leuke extra features voor op reis, zoals een woordenboek met audio ondersteuning en een kluis waarin je gemakkelijk kopieën van belangrijke reisdocumenten kunt bewaren. De app is gratis te downloaden voor iPhone, iPad en Android.

Download: Apple | Android

corendon

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.