Hackers toegang tot Samsung Smartphone via toetsenbord app

In de standaard toetsenbordapp van Samsung zit een lek. Hierdoor is het mogelijk voor kwaadwillenden om malware naar de smartphone te sturen. Volgens berichten zouden er zo’n 600 miljoen toestellen kwetsbaar zijn door het lek.

Het lek is te misbruiken als de gebruiker een ander toetsenbord gebruikt dan de standaard van Samsung. Als er malware wordt geinstalleerd heeft de kwaadwillende toegang tot bijvoorbeeld de foto applicatie en kan dan dus foto’s maken. Ook is het mogelijk om locatie gerelateerde dingen op te vragen, gesprekken af te luisteren, tekstberichten in te zien en kan de interne opslagruimte worden bekeken.

De toestellen die last hebben van het lek zijn ondermeer de Galaxy S6, S5 en S4. Beveiligingsbedrijf NowSecure heeft Samsung eind vorig jaar op de hoogte gesteld van het lek. Samsung heeft hier ook een patch voor uitgebracht, maar deze is nog niet uitgerold op alle getroffen smartphones.

Het advies is om contact op te nemen met de provider, deze zou de update uit kunnen rollen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.