Grotere standaard opslagruimte iPhone 7

Apple zou voor de iPhone 7 waarschijnlijk niet meer kiezen voor een variant met 16GB aan opslagruimte. Dit stelt een analist van IHS Technology Kevin Wang. Volgens een bericht op de Chinese sociale mediawebsite Weibo stelt Wang dat onderzoek binnen de productieketen van Apple uitwijst dat het instapmodel van de nieuwe iPhone 7 is voorzien van 32GB aan opslagruimte. Dit zou er dus op wijzen dat Apple afstand neemt van de variant met 16GB aan opslaggeheugen. De huidige modellen zijn wel te verkrijgen met 16GB aan opslaggeheugen.
De bronnen van IHS zijn over het algemeen zeer betrouwbaar. Vorig jaar werd door het bedrijf voorspeld dat de iPhone SE op de markt zou komen.

Wang voorspelt verder dat de iPhone 7 net als de iPhone 6S is voorzien van 2GB aan werkgeheugen. De iPhone 7 Plus krijgt mogelijk iets meer aan werkgeheugen. Een andere bekende analist, Ming-Chi Kuo, heeft voorspeld dat het grotere model 3GB aan werkgeheugen krijgt om de beelden te verwerken van de dubbele camera die op het grotere toestel wordt verwacht.

Dat de 16GB versie verdwijnt, is niet zeker maar zou wel degelijk mogelijk zijn. De grootste klacht is dat gebruikers niet genoeg hebben aan de 16GB opslagruimte die het instaptoestel biedt. Verder claimt IHS dat het nieuwe instapmodel dus is voorzien van 32GB aan opslagruimte. Voor de iPhone 6S is er geen model verkrijgbaar met dit aantal. De varianten zijn voorzien van 16GB, 64GB of 128GB aan opslagruimte. Andere geruchten melden dat er voor de iPhone 7 ook een 256GB model beschikbaar komt. In dat geval zullen er waarschijnlijk drie varianten zijn met 32GB, 128GB en 256GB aan opslagruimte. De iPhone 7 wordt naar verwachting in september dit jaar door Apple aangekondigd. Volgens andere geruchten en gelekte berichten en foto’s blijft het uiterlijk van het toestel grotendeels gelijk, verdwijnt de koptelefoonaansluiting en is de Plus variant voorzien van een dubbele camera.

Bron: iPhone7wijzer.nl

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.