Google wil wereldwijd gratis WiFi in steden

Google wil met de overname van twee bedrijven, die een openbaar WiFi netwerk aanleggen in New York, gratis wifi beschikbaar stellen in steden wereldwijd. Google wil hiervoor gebruik maken van de techniek die beide bedrijven gebruiken.

Google heeft LinkNYC en Titan overgenomen en deze gaan door onder de naam Intersection. Intersection is ondergebracht onder het bedrijf Sidewalk Labs, een dochter van Google welke gericht is op het verbeteren van het stadsleven.

“De visie is om steden verbonden plekken te maken waar je op elke straat gratis zeer snelle wifi kunt gebruiken”, zegt Dan Doctoroff, directeur van Sidewalk Labs.

Voor het plaatsen van de Hotspots wordt er gebruik gemaakt van oude telefooncellen, maar hier kan ook gebruik gemaakt worden van ander straatmeubulair als bushaltes, fietsenrekken etc. Hierin worden de hotspots geplaatst. De hotspots welke gebruikt worden draaien op Android, het besturingssysteem van Google.

Wat aannemelijk is, is dat Google gaat helpen met het verzorgen van de verbindingen. Waar het volgende WiFi netwerk wordt uitgerold is niet bekend.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.