Google wil updates Android sneller op toestellen hebben

Dat er veel Android toestellen achterlopen qua updates is bekend. Google wil hier nu actie op ondernemen en wil dat fabrikanten en providers updates sneller naar de smartphones gaan brengen. De reden hiervoor, er zit soms maanden tussen de release van een nieuwe versie van Android en de uitrol naar de smarthpnes.

De reden voor de vertraging zou zijn dat fabrikanten en providers de software aanpassen om zo het beste uit het toestel en het beste uit het netwerk te kunnen halen. Google is van mening dat dit te lang duurt en toestellen onnodig lang kwetsbaar zijn omdat niet de laatste beveiligingsupdates op de toestellen zijn geinstalleerd.

Volgens diverse bronnen zou Google een lijst hebben met fabrikanten en deze gerangschikt hebben naar de snelheid waarin de updates worden uitgebracht door de fabrikanten. Google zou deze lijst gedeeld hebben met de fabrikanten en heeft aangegeven de lijst te publiceren als er geen verandering komt in de uitrol van updates.

De insteek van Google is om op deze manier de fragmentatie onder de Android toestellen tegen te gaan. Nu is het zo, dat door het achterblijven van de updates, nog veel toestellen op oudere versies van Android draaien en dus niet de nieuwe (beveiligings)functies krijgen.

Als Google de lijst openbaar maakt dan zou dit wel eens (behoorlijke) gevolgen kunnen hebben voor de smartphoneverkopen, gebruikers kunnen dan zien bij welke fabrikant ze wel snel en tijdig updates kunnen verwachten.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.