Google werkt aan digitale kluis voor gevoelige data

Op moment van schrijven werkt Google aan Project Vault; een losstaande minicomputer welke als digitale kluis functioneert. De bedoeling van de kluis is dat gebruikers hier de meest waardevolle data kunnen opslaan. Je komt niet zomaar in de kluis, je moet hiervoor wel je identiteit bewijzen.

Project Vault is voorzien van een eigen CPU, opslagruimte, cryptografische software en een NFC chip. Na het koppelen van andere apparaten zal de kluis zichtbaar zijn als een SD kaart.

Identificatie van gebruikers is een hot item bij het gebruik. Een gebruiker kan niet simpel met een wachtwoord inloggen, maar zal zich op een andere manier moeten identificeren. Hierbij kan gedacht worden aan hulp van de sensoren in een smartphone, bijvoorbeeld een combinatie van camera, microfoon en bewegingssensor.

Als voorbeeld combinatie zal dan de gebruiker een opdracht krijgen. Aan de hand van de verschillende sensoren zal worden vastgelegd hoe de gebruiker de opdracht uitvoert. Op deze manier kan er een profiel worden gecreëerd voor de gebruiker. Als dit klaar is kunnen de gebruikers zich hiermee identificeren.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.