Google Maps en Navigatie worden Offline te gebruiken

Veel mensen gebruiken de navigatie welke met Google Maps beschikbaar is. Echter een beperkende factor van deze navigatie is, voor veel functies is nog een internetverbinding vereist. Google heeft aangegeven tijdens haar I/O conferentie aangegeven dat hier verandering in gaat komen.

Later dit jaar zou de nieuwe functie beschikbaar komen. Op dit moment is het al wel mogelijk om het kaartmateriaal offline op je device op te slaan, echter blijf je voor bepaalde dingen wel een internetverbinding nodig.

Al enige tijd klagen gebruikers dat Google Maps niet offline te gebruikens is. Vooral mensen die veel in het buitenland zitten klagen hierover. Doordat Google Maps data nodig is, kan dit de nodige kosten met zich meebrengen.

In de nieuwe versie van Google Maps wordt het mogelijk om kaartmateriaal te downloaden en zullen alle andere functies ook offline beschikbaar komen. Bij de andere functies moet gedacht worden aan routeberekening, gesproken instructies, POI’s etc…

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.