Google maakt ongelukken zelfrijdende auto’s inzichtelijk

Google heeft aangegeven elke maand een rapport uit te gaan brengen waarin het inzichtelijk wordt hoeveel ongelukken er zijn geweest met de zelfrijdende auto’s van Google. Google maakt daarbij ook een duidelijke omschrijving van hoe het ongeluk gebeurd is.

In 2009 is Google begonnen met de auto’s op de openbare weg en dat heeft tot nu toe tot 13 ongelukken geleid. Bij elk ongeval is het Google voertuig geraakt door een ander voertuig en bleeft het bij alleen blikschade en er zijn geen gewonden gevallen aldus Google.

Op moment van schrijven heeft Google 23 zelfrijdende auto’s op de weg, deze leggen gemiddeld 16.000 km per week af. Wat verder nog in het rapport naar voren komt, Google geeft ook uitleg wat de auto’s zoal kunnen. Zo kan de auto bijvoorbeeld ambulances herkennen en deze voorrang geven en kan het gedrag van andere weggebruikers voorspeld worden.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.