Google komt met “Android Pay”

Tijdens het I/O event heeft Google bekend gemaakt ook met een betalingssysteem te komen. Het betalingssysteem heeft de naam “Android Pay” meegekregen. De intentie van Google is om Android Pay het primaire betaalsysteem te maken.

Binnen Android Pay is het mogelijk om credit/debitcards op te slaan en deze te gebruiken, dit werkt op een soortgelijke manier als Apple en Samsung gebruiken. Vervolgens kan de gebruiker betalingen doen.

Google heeft Android Pay al geintroduceerd in Amerika, volgens google zouden er al ruim 700.000 winkels zijn waar het ondersteund wordt. Wanneer Android Pay naar Europa gaat komen is niet bekend.

Winkels waar er mee betaald kan worden zijn voorzien van een betaalterminal welke contactloos betalen ondersteunen. Een voorwaarde is wel dat de smarphone over een NFC chip beschikt. Hiermee communiceert de telefoon met de betaalterminal.

Een andere leuke bijkomstigheid van Android Pay, mocht je bij een winkel zijn waar je korting krijgt, dan zal deze automatisch gebruikt worden. Dit wordt ook al gebruikt binnen Apple Pau en Samsung Pay.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.