Google gaat je helpen bij je citytrip

Sinds maandag is de reisapp Google Trips beschikbaar voor Android en iOS. Met deze app wil Google het voor gebruikers makkelijker maken om hun reis te organiseren. Zo biedt de app hulp bij reserveringen en geeft het de gebruiker advies in populaire steden.

Vliegtickets en reserveringen die met een Google-account worden vastgelegd, waren al te zien in Gmail en Google Calender. Deze worden nu ook geïntegreerd in Trips, op die manier heeft een reiziger alle belangrijke documenten in de app bij de hand.

Voor de tweehonderd populairste steden heeft Google ook dagtripjes samengesteld. Deze routes laten de populairste bezienswaardigheden en lokale bijzonderheden zien, zodat de gebruiker niets van de stad hoeft te missen. De routes zijn overigens ook zelf door de gebruiker aan te passen. Naast bezienswaardigheden laat de app ook leuke restaurants, activiteiten en het openbaar vervoer in de stad zien. Hiermee is het dus een behoorlijk complete reisapp.

Groot voordeel is dat de app ook werkt wanneer je offline bent. Voor je reis heb je de mogelijkheid om de gegevens te downloaden naar je telefoon. Zo heb je dus geen extra buitenland-databundel nodig om gebruik te kunnen maken van je reserveringen en routes.

Google Trips is gratis te downloaden voor Android en iOS.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.