Gastblog: 5 handige apps voor onderweg

Handig, praktisch of gewoonweg leuk: met deze 10 apps verander je je smartphone in een geweldige tool voor in de auto. De tijd dat de smartphone in de auto alleen dienst deed als navigatie zijn we inmiddels wel voorbij. De technologie van tegenwoordig kan zo veel meer! En laten we eerlijk zijn: waarom zouden we daar nou geen gebruik van maken? Deze 10 apps mag je daarom als autoliefhebber (of gewoonweg grootverbruiker) zeker niet missen.

1. Fueless: voor een wedstrijdje zuinig rijden!
Wij Hollanders zijn zuinig, wordt wel eens gezegd. Maak jij van besparen ook een sport? Dan zal je van de gratis app Fueless zeker genieten! Dankzij deze app wordt zuinig rijden bijna een spelletje. Deze gratis applicatie laat je namelijk de aanbevolen versnelling zien, berekent het gemiddelde verbruik en geeft je scores op basis van hoe zuinig je rijdt en remt. Bij gebruik zal je al snel merken: het wordt een wedstrijdje om een zo goed mogelijke ‘reis score’ te behalen! Tegen een kleine betaling kun je nog allerlei interessante upgrades met aanvullende functies downloaden.  Hiermee kun je bijvoorbeeld de concurrentie met andere chauffeurs aangaan. Wij zegen: let the games begin! Tip: wil je de app echt goed gebruiken, dan is het cruciaal om het juiste auto-model goed in te stellen.

Minpuntje: deze app is helaas alleen beschikbaar voor de iPhone. Een iets minder spannend-klinkend, maar toch prima alternatief voor de Android-telefoon is de ANWB Auto app.

2. Find My Car: nooit meer je auto kwijt!
Waar zouden we toch zijn zonder de technologie van vandaag de dag?! Je hebt het namelijk vast wel eens meegemaakt: je parkeert je auto in een onbekende stad en aan het einde van de dag blijk je dan ineens toch niet zo’n goed richtingsgevoel te hebben als je dacht: je weet niet meer hoe je bij de auto komt. Met behulp van de applicatie ‘Find My Car’ – beschikbaar voor zowel iPhone als Android toestellen – kun je heel simpel je parkeerplaats vastleggen en later gemakkelijk terug navigeren naar je parkeerplaats. Tip: de timer is super handig wanneer je voor een bepaalde tijd op een betaalde parkeerplaats staat! Voor slechts € 1,99 ben je voortaan van alle parkeerellende tijdens vakanties of in onbekende steden af!

Let op: ten tijde van het schrijven van deze blogpost kun je de Find My Car app tijdelijk GRATIS downloaden om de nieuwe update te vieren. Sla dus snel je slag!

3. Flitsmeister: nooit meer onnodige snelheidsboetes!
Te hard rijden is natuurlijk nooit goed te praten, maar wij weten als geen ander dat het vervelend is als je even niet goed oplet en een hoge boete thuisgestuurd krijgt voor een paar nét te hard gereden kilometers. De handige app Flitsmeister waarschuwt je voor flitspalen en mobiele flitsers, zo weet je wanneer het tijd is om nog eens extra de snelheidsmeter de controleren. Ook super handig: Flitsmeister informeert je meteen over files, de lengte van deze files, trajectcontroles, ongelukken, wegafsluitingen en andere verkeersmeldingen.

Flitsmeister is verkrijgbaar voor iPhone en Android toestellen en kost je helemaal niets!

4. Zoek mijn vrienden: zo weet je waar iedereen uithangt!
Even een ‘voor de leuk’ app tussendoor! Deze applicatie is namelijk gewoonweg leuk en super handig wanneer je met meerdere vrienden en auto’s onderweg naar een leuke vakantie bent! Dankzij de ‘Zoek mijn vrienden’ app van Apple weet je voortaan precies wie waar uithangt. Vereiste is dus wel dat je vrienden ook een iPhone hebben. Nooit meer de eeuwige ‘waar zijn jullie nu’, want via Zoek mijn vrienden zie je de precieze afstand en kun je je vriend vragen om de precieze locatie met je te delen. Even geen zin om zichtbaar te zijn? Met een druk op de ‘tijdelijk’ knop is dat probleem ook weer opgelost! Downloaden dus, want deze app is helemaal gratis!

5. Jumbo Autobingo: speciaal voor de kids!
Kinderen? Dan herken je het vast. Op reis met het gezin gaan is hartstikke leuk, maar je moet van goede huize komen om de kinderen tijdens een urenlange autorit bezig te houden. Gelukkig is er hulp! Vandaar deze laatste app: niet voor de autoliefhebber, maar speciaal voor zijn of haar kinderen is er nu de Jumbo Autobingo!

De naam van de app zegt het al: dit is een speciale autobingo! De kinderen krijgen een bingokaart op de telefoon te zien, waarbij het vervolgens de bedoeling is om goed op te letten wat er buiten voorbij komt. Staat er bijvoorbeeld een brandweerwagen op de kaart? Je mag ‘m afvinken als je deze echt voorbij ziet komen. De eerste die de bingokaart vol heeft wint!

Een simpel idee, maar met treffend effect! Een kneuterig oud spelletje in een nieuw jasje: het blijkt nog steeds prima te werken! Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, en ook leuk om samen met de ouders te spelen. Laat die autoreis maar komen!

Oja, nog een laatste advies…
Als we nog even zo vrij mogen zijn: zorg voor een goede carkit zodat je handsfree aan de slag kunt met deze apps. Je kunt natuurlijk ook altijd je telefoon aan de bijrijder geven. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je zo enthousiast aan de slag gaat met deze apps dat je geen oog meer hebt voor het verkeer. Veiligheid voor alles.

Dat gezegd hebbende: wat vind jij van het lijstje? Of ben je op zoek naar smartphone accessoires  ? Laat het ons weten!

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.