Gastblog: 5 Apps voor onderweg

Apps zijn er om ons leven makkelijker te maken. Er worden veel nieuwe technieken voor in de auto ontwikkeld. Tot de tijd dat die technieken betaalbaar worden, kunnen we gebruik maken van een aantal handige apps. 

Autoscout24
Wat de één met Funda heeft, heeft de ander met Autoscout24: we kijken graag naar dingen die te koop zijn. Soms omdat ze veel te duur voor ons zijn, soms omdat we echt op zoek zijn naar een nieuwe auto. Met de app van Autoscout24 kun je dag en nacht en overal ter wereld kijken naar de auto’s die te koop zijn. De app krijgt 4,5 sterren en is al meer dan vijf miljoen keer gedownload.

Flitsmeister
Niemand wil onverwachts geflitst worden. Met Flitsmeister ben jij helemaal up-to-date over waar de flitspalen staan, waar er trajectcontroles zijn en je kunt ook kijken waar er files staan. Flitsmeister zegt wel heel slim in de voorwaarden dat zij niet aansprakelijk zijn voor de verkeersovertredingen van haar gebruikers.

Althon Brandstofprijs
Is het bij de Esso goedkoper of toch bij de Tango? Deze app vertelt op basis van jouw locatie en de brandstof die je gebruikt, waar jij het goedkoopste kun tanken. Op deze manier kun je soms tot wel 15 cent per liter besparen volgens de makers van deze app.

Car Locator
Ken je dat: je bent in een vreemde stad, je hebt eindelijk een parkeerplek gevonden en gaat naar je afspraak. Na een paar uur kom je terug en weet je niet meer waar jij de auto gelaten hebt. Vervelend, toch? Met de Car Locator weet je telefoon jouw auto altijd weer te vinden. Geef aan waar je auto staat en met behulp van navigatie kun jij je auto zo weer terug vinden.

Carpoolen
Carpoolen was een term die je een aantal jaren geleden veel hoorde. Het was echt een mode term. Inmiddels hoor je er maar weinig mensen over, maar het is wel voordelig en leuk. Via de Toogethr app kun je zoeken waar er ritten worden  aangeboden en met wie je dan meerijdt. Lijkt de persoon je wat, dan kun je anoniem een berichtje sturen. Wie weet vind jij via deze app jouw nieuwe carpool maatje.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.