Gastblog: 5 apps die autorijden veiliger en leuker maken

Even reageren op een WhatsAppbericht, bellen achter het stuur of je Twittervolgers updaten wanneer je in de file staat. Je telefoon gebruiken in het verkeer is geen goed idee. Toch zijn er veel apps die autorijden veiliger, goedkoper en leuker maken.  In navolging van de blog 5 apps voor onderweg van vorig jaar, selecteerde Autoscout24 handige apps voor in de auto en onderweg.

Laat je niet afleiden
Auto Reply is een Adroid app van Veilig Verkeer Nederland. Deze app zorgt dat je telefoon niet overgaat wanneer je achter het stuur zit. In plaats daarvan wordt er een sms gestuurd naar de beller. Je kunt kiezen voor een standaardbericht of je eigen tekst invoeren. Ook kun je instellen dat Auto Reply automatisch inschakelt als je sneller rijdt dan 10 km/h.

Muziek luisteren en op je snelheid letten
Bijna iedereen luistert onderweg naar muziek. Maar hoe vaak vergeten we tijdens een lekker nummer op onze snelheid te letten met een flinke boete als gevolg? Met de Slow Down app voor iPhone kun je muziek luisteren terwijl de app via gps je snelheid in de gaten houdt. Je krijgt een melding wanneer je te hard rijdt.

Bespaar brandstof
Het nieuwe rijden draait om brandstofbesparing en CO2-reductie. Iedereen weet dat anticiperen en uitrijden -in plaats van gas geven- flink wat brandstof kan besparen. DriveGain+ analyseert je rijgedrag en geeft advies om zuiniger te rijden. Hiervoor gebruikt de app technische gegevens van je auto en gps.

De basisversie van DriveGain is gratis. Je kunt de app uitbereiden met in-app aankopen. DriveGain+ is de volledige versie en heeft beschikking over alle besparende functies en praktische tips.

Goed voorbereid op weg
Je route plannen, carpoolen, benzineprijzen in de gaten houden of parkeerhulp nodig? De ANWB Onderweg app is de app met alles wat je onderweg nodig hebt. Voor diensten zoals ANWB Parkeren is registratie exclusief voor ANWB leden. Alle andere functies zijn openbaar en gratis.

Snel een nieuwe auto vinden of verkopen
Wil jij snel en eenvoudig occasions vinden en geen koopje meer aan je voorbij laten gaan? Of altijd en overal je advertenties kunnen maken en bewerken? Dat kan met de vernieuwde app van Autoscout24.

Via je iPhone kun je foto’s maken en direct toevoegen aan jouw advertentie. De Androidversie van deze app heeft een praktische Visual Search, waarmee je in een handomdraai elke auto kunt herkennen.

Natuurlijk is het belangrijk om deze apps niet in te schakelen wanneer je al onderweg bent. Daarnaast kun je het beste een carkit gebruiken om je geliefde smartphone een goed zichtbare plek te geven in de auto. Welke autogerelateerde app gebruik jij het liefst?

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.