Gadgetnieuws: Samsung komt in 2015 met opvouwbare gadgets

samsung_logoSamsung heeft beloof in 2015 met opvouwbare gadgets te komen. Ook zouden er verbeteringen komen aan de Galaxy Gear smartwatch en blijft Samsung geloven in de High-end Smartphonemarkt.

Dit nieuws werd bekend gemaakt door topmannen binnen Samsung tijdens de eerste bijeenkomst voor analisten in acht jaar. In 2015 zou de consument de eerste toestellen met een opvouwbaar scherm in handen hebben aldus Kwon Oh Hyun, Mede CEO. De opvouwbare schermen zouden toegepast gaan worden in telefoons, tablets en andere gadgets zoals smartwatches en smartglasses.

Voor wat de smartphonemarkt betreft, hier verwacht Samsung een snellere groei dan verwacht. Eerder werd aangegeven dat de markt verzadigd is en stagneert. Wel zou Samsung meer afhankelijk gaan worden van de goedkopere toestellen.

Voor het eind van het jaar zal het Zuid-Koreaanse bedrijf veertien miljard dollar uitgeven aan onderzoek en ontwikkeling. Dat was in 2010 nog ‘slechts’ acht miljoen dollar. Samsung boekte in het afgelopen kwartaal een recordwinst van omgerekend 5,6 miljard euro.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.