Gadget: VEHO Proximity Bluetooth Keyfinder

Je kent het wel, je sleutels kwijt… “Waar heb ik ze ook alweer gelaten?”. De zoektocht naar de sleutels gaat beginnen… Om deze stress te voorkomen is er een Bluetooth Keyfinder. Namelijk de “VEHO Proximity Bluetooth Keyfinder“. Deze koppel je met je Smartphone en deze geeft alarm als je te ver weg bent bij je sleutelbos.

Om de keyfinder te gebruiken dien je een applicatie te downloaden op je Smartphone (Android 4.3+/iOS6.0+). Vervolgens koppel je de Keyfinder door de instructies te volgen in de applicatie. Eenmaal gekoppeld kan je in de applicatie diverse opties instellen om de keyfinder te personaliseren. Hierbij kan je denken aan;
– Find; hiermee kan je je sleutelbos makkelijk vinden
– Sleep; Hiermee kan je je keyfinder standby/uit zetten
– Delete; Hiermee kan je de Keyfinder
– Setting; Hiermee kan je de beltoon van de App instellen
– Google Maps; Hiermee kan je de laatst bekende locatie van de keyfinder zien

Verder zie je in het scherm van de applicatie wat het signaal is van de keyfinder en wat de status van de batterij is. De 110mAh batterij heeft een levensduur van 320 uur en is in 2,5 uur opgeladen. De Keyfinder is voorzien van Bluetooth 4.0 BLE, dat wil zeggen, energiezuinig. Het opladen gaat via een USB-kabel (bijgeleverd) en kan gewoon aan een laptop/computer.

Wat ook een mogelijkheid is, is om met de keyfinder een foto te maken. De sleutelhanger zelf is voorzien van een multifunctionele knop. Met deze knop kan je de sleutelhanger aanzetten en foto’s maken. Hiermee is het dus mogelijk om bijvoorbeeld een Selfie te maken als je geen Selfiestick hebt ;).

Mocht je je sleutelbos echt niet meer kunnen vinden, dan is het mogelijk om de laatst bekende locatie te zien via Google Maps. Een optie in de applicatie.

Om nog even terug te komen op de sleutelhanger, qua formaat is deze precies goed voor aan de sleutelbos. Hij is niet te groot. Enige wat ons een keer is overkomen, als je sleutelbos wat ongelukkig in je broekzak zit, dan is de kans aanwezig dat je de knop indrukt, dit is ons 1x gebeurd.

Kortom, dit is een heel handige gadget voor mensen die nog wel eens hun sleutelbos kwijt zijn. Natuurlijk kan je de sleutelhanger ook ergens anders aan vast maken, hierbij kan je denken aan bijvoorbeeld een tas.

KeyFinder KeyFinder1

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.