Gadget: Sennheiser HD201 koptelefoon

sennheiserWaarom een koptelefoon horen wij mensen denken… De reden dat wij een koptelefoon hebben gekozen is omdat er veel mensen zijn die muziek luisteren via hun telefoon en/of tablet. Onze keus is hierbij gevallen op de Sennheiser HD201. Een relatief goedkope koptelefoon van een merk dat bekend staat om kwaliteit.

Het geluid van de koptelefoon is zeer goed. Heldere klanken en goed uitgebalanceerd. De bass klinkt goed en diep maar is niet overheersend aanwezig, de hoge tonen klinken zeer goed. Het verschil tussen een goedkope koptelefoon en de HD201 is zeker te merken. De koptelefoon die wij zelf gebruikten van 20 euro van een minder bekend merk is qua kwaliteit écht een stuk minder.

De geluidsafscherming van de koptelefoon is ook erg goed. Je hoort de omgeving vrijwel niet als je muziek luistert of een filmpje kijkt met een normaal geluidsniveau.

De koptelefoon lijkt heel groot, maar het draaggemak is goed. Hij zit lekker en is licht. Dit komt mede door de kussens om de schelpen en de kussen die onder de band zit. Je kan de koptelefoon uren op houden. Het enige dat wat lastig is, is het afstellen van de koptelefoon. De afstanden tussen de standen van de schelpen zijn iets te groot. Dit resulteerde bij ons in een afstelling van 2 aan de linkerkant en 3 aan de rechterkant om de juiste grootte te krijgen.

Omdat de koptelefoon redelijk massief is, is de koptelefoon wat minder handzaam om mee te nemen. Hij is wat moelijker weg te stoppen in bijvoorbeeld je tas. Om je nek of op je hoofd is vanzelfsprekend geen probleem.

Standaard is de koptelefoon voorzien van een 3,5mm plug, maar wordt geleverd met een vergulde 6,3mm convertor wat het gebruiksgemak weer vergroot om de koptelefoon bijvoorbeeld in een versterker te gebruiken.

Wat ook opvalt is de lange kabel welke aan de koptelefoon zit, deze is namelijk 3 meter. Dit is voor het buitenshuis gebruik misschien wat lastig, maar daar kun je zelf wel wat op vinden in de vorm van een spoel. Of je kan hem netjes in bijvoorbeeld je iPad Mini hoesje stoppen.

Voor sommige mensen kan het zijn dat de kabel een punt is om de koptelefoon niet te kopen omdat bijvoorbeeld je iPad 4 cover in de weg zit. Dan is het een overweging om voor een bluetooth headset te gaan.

Wij hebben de Sennheiser HD201 getest met;

  • Apple iPad
  • Samsung Galaxy Tab 2 7.0
  • Samsung Galaxy Nexus
  • Apple MacBook Pro

Minpunten:

  • Mobility
  • Lengte van de kabel

Je kan de koptelefoon hier bestellen.

Score
Scorewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.