Gadget: Samsung TecTiles (NFC/Android)

android-logo-whiteWat zijn TecTiles, dat is een vraag die ons ook als eerste door het hoofd schoot. Eenmaal ingelezen, het zijn programeerbare NFC (Near Field Communication) tags. Via de TecTile applicatie kan je de NFC tags makkelijk programmeren om verschillende dingen te doen. Zo kan je bijvoorbeeld het zo programmeren dat je telefoon op stil gaat en je wekker aanzet op het moment dat je je telefoon op de TecTile legt. Ideaal voor als je niet iedere avond die handelingen wil doen.

Maar dat is niet het enige wat de TecTile kan, zo kan je hem ook programmeren om je WiFi aan of uit te zetten, een applicatie starten, een URL openen, inchecken op Foursquare, een bericht op Twitter of Facebook zetten, iemand bellen, een SMS versturen of muziek afspelen en nog veel meer. Zo zie je, je kan er een heleboel mee.

De NFC tag is makkelijk via de applicatie van TecTile applicatie te programmeren. De applicatie is te hier te downloaden en is uiteraard gratis. Via de applicatie kan je kiezen voor een Nieuwe Taak, vervolgens geef je hem een naam en krijg je de optie om te TecTile te programmeren. Je kan hem één actie laten doen, maar je kan ook een aantal acties laten doen. Ben je klaar, dan druk je op de knop Schrijven naar tag. Vervolgens leg je je telefoon op de tag en viola, je hebt je tag geprogrammeerd. Wil je een tag hergebruiken voor wat anders? Dan kies je voor Tag resetten in het hoofdmenu.

Uiteraard kan je je gemaakte programmering ook aanpassen, dit kan je makkelijk doen door gewoon op je taak te klikken, vervolgens kan je acties verwijderen, aanpassen en toevoegen. Ben je klaar? Dan kan je het weer schrijven naar de tag.

Zelf hebben wij een aantal acties getest met de tags (wekker, WiFi, inchecken op FourSquare, berichten op Twitter zetten en berichten op Facebook zetten) en moeten zeggen, het werkt erg goed. De enige vereiste is minimaal Android 4.0 en NFC. De telefoon waar wij het mee getest hebben is een Samsung Galaxy Nexus.

Voor de mensen die het wat makkelijker willen hebben en gebruik willen maken van NFC zijn de Samsung TecTiles zeker een aanrader! De NFC tags zijn € 18,99 en kan je hier bij MobileFun.nl kopen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.