Gadget-review: Tech21 Impact Band voor de iPhone 5

apple1Wij hebben bij hoesjes.nl de Impact Band besteld voor de iPhone 5. De Impact Band, gemaakt door Tech21, is een bumper met een optionele plastic achterplaat. Je kan zelf kiezen of je deze er wel of niet achter zet.

De bumper bevat materiaal genaamd “D30”. Met dit materiaal is de bumper in staat om klappen goed op te vangen. Het idee achter D30 is dat het bij normaal gebruik zacht is en zodra het een klap krijgt (dus je laat bijvoorbeeld je telefoon vallen) hard wordt.

De bumper welke wij getest hebben is doorzichtig, dit vonden wij zelf de mooiste bumper. De bumper is wel opvallend, je ziet namelijk het oranje D30 materiaal er door heen. Dit geeft je telefoon wel een heel karakteristiek uiterlijk. Dat niet iedereen dit mooi vindt is heel goed voor te stellen, maar daarvoor is er ook een bumper welke niet zo fel is qua kleur.

Om de bumper netjes om je telefoon te krijgen ben je wel even bezig. Dit komt door het materiaal wat rondom de randen zit. Zoals we gewend zijn van bumpers wordt je telefoon iets dikker en iets breder. Als je de plastic achterkant wel gebruikt dan gaat de bumper nog ietsje lastiger om je telefoon.

Als de bumper goed om je telefoon zit, dan zijn de knoppen goed bereikbaar, echter hadden wij wel het gevoel dat je minder feeling hebt met de knoppen. Hoogstwaarschijnlijk komt dit doordat ze helemaal afgedekt zijn door de bumper en je als het ware de knoppen moet indrukken “door” de bumper heen. De aansluitingen voor de koptelefoon en de Lightningconnector zijn goed bereikbaar en zonder problemen te gebruiken.

Om de bumper goed te kunnen testen hebben wij de iPhone een paar keer van ca. een meter hoogte op de grond laten vallen. De iPhone word zeker goed beschermd door de bumper en is er zonder kleerscheuren vanaf gekomen. Het is zeker persoonlijk of je een bumper om je telefoon wilt, maar het doet wel afbraak aan het design van de iPhone en de iPhone ligt wat minder lekker in de hand. Maar voor de mensen die goede bescherming zoeken voor hun iPhone is dit Tech21 hoesje zeker een aanrader!

Score
Scorewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.