Gadget-review: Samsung Galaxy S4 Flipcover

android-logo-whiteLaatst kocht ik een nieuw toestel. De Samsung Galaxy S4. Een geweldig toestel! En daarbij hoort natuurlijk ook de aanschaf van een hoesje.

Telefoonbescherming, waar je tien jaar geleden nog maar een zeer beperkte keuze had voor jou specifieke mobiele telefoon, heb je inmiddels een heel scala aan keuzes. Hoesjes, cases, flip-cases, metalen covers, armbanden, siliconen hoesjes en tasjes of portomonnees waar je telefoon in past. Zoveel toestellen, zoveel keuzes.

De bescherming voor je telefoon is natuurlijk heel persoonlijk en hangt er vanaf wat je ermee doet, zelfs je beroep kan een keuze zijn. Als bouwvakker laat je je toestel niet losjes in je broekzak zitten zonder bescherming. Ikzelf heb niet zo’n spannend beroep, maar neem mijn toestel het liefst mee in een tas. Altijd binnen handbereik. Dan vallen er dus al een aantal hoesjes af. Een simpele cover, die enkel de achterzijde van je toestel beschermt is dan niet voldoende, hoewel de schermen tegenwoordig bijna krasvast zijn, wil ik het risico niet lopen dat mijn mooie S4 een aanvaring krijgt met mijn sleutelbos in mijn tas. Waterdicht hoeft ie niet te zijn. Mijn vorige hoes was een leren hoes die mijn oude Samsung Galaxy Nexus helemaal omsloot. Een heel fijn ding, het enige nadeel vond ik dat ik hem steeds weer in-en uit dat hoesje moest halen. Niet echt handig als je veel berichten stuurt.  Het leer vond ik wel erg prettig.

Mijn keuze viel al snel op deze flip-case. Hij omsluit de achterkant van de S4, dus mocht ik hem ondanks mijn voorzichtigheid toch een keer laten vallen of ergens tegenaan stoten zou dat geen probleem mogen zijn. Hij klikt goed in de case, hij zit als gegoten. De flip case zegt het al, de voorzijde kun je naar beneden bewegen en zelfs achter het toestel vouwen en hem zo neerleggen of eromheen houden als je belt, ik vind het altijd zo’n raar gezicht als je zo’n flap onder je kin hebt hangen met bellen, bovendien is dat met typen op je toestel ook wat onhandig als je gewend bent om je vingers onder het toestel te houden. Als je de case er helemaal omheen vouwt dan kun je zonder belemmering hele boekwerken schrijven.

Hij sluit bovenaan met een magnetische clip en blijft hier ook goed mee dichtzitten en beschermt je scherm tegen stof en krassen. Het hoesje voelt stevig en degelijk. Het stiksel om de randen zit heel strak, ik irriteerde me bij mijn oude hoesje altijd aan een aantal half-losse draadjes aan het stiksel.

Er zijn uitsparingen voor alle knoppen aan de zijkanten van het toestel en onder het toestel is een grote uitsparing voor de lens, flitser en speaker aan de achterkant, dus het toestel hoeft nooit uit het hoesje! Ideaal als je veel mailt/appt/belt of voor zakelijk gebruik veel bezig bent met je toestel.

Het ontwerp, tsja, daar kun je van houden of niet, maar ik vind het in combinatie met mijn witte S4 wel erg mooi. Wel jammer dat de plastic zijkanten van het hoesje zwart zijn, maar zo staat hij denk ik ook mooi bij de zwarte variant. Hij wordt geleverd in een mooi doosje en hier kun je hem bij mytrendyphone.nl bestellen.

Score
Scorewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.