Gadget-review: Be.ez LA Robe iPad mini hoes

apple1Er zijn talloze hoesjes en cases voor de iPad mini. Als je een goede hoes zoekt dit je iPad mini zo beschermd dat je hem mee kan nemen in je tas, rugzak of koffertje dan heb je ruime keuze. Veel hoezen zijn echter dun en gaan er vanuit dat je je iPad in een speciaal vak kan vervoeren waar hij niet beschadigd of in contact komt met sleutels, pennen of andere spullen die je iPad kunnen beschadigen. Echter waren wij op zoek naar een hoes die wel volledig beschermd. Veel van onze lezers zijn net als wij mensen die de iPad mini overal en altijd gebruiken, hij is immers niet voor niets kleiner als de originele iPad en dus wil je hem thuis, op reis, in de trein, op vakantie etc. zoveel mogelijk gebruiken. Zonder zorgen over eventuele beschadigingen, want daar is het beste apparaat toch wat te kostbaar voor.

Na veel zoeken kwamen we uit op deze hoes. De Be.ez LA Robe zit helemaal om je iPad heen en is voorzien van een rits om stof en andere zaken bij je iPad mini vandaan te houden. Op de foto lijkt het een dunne hoes die je iPad licht beschermd maar de omschrijving op de bovenstaande site verraad al dat hij meer doet als dat.

Dit type hoes is in eerste instantie ontwikkeld voor de Apple Notebooks. Een stevige, en beter beschermende variant op de welbekende ‘sleeves’.

De Be.ez LA Robe is zo ontworpen dat je met de rits geen krassen kan maken op het scherm. Je schuift hem er makkelijk in, hij is ruim maar omsluit je iPad mini helemaal als je de rits dicht hebt en hij schuift niet in de hoes.

De LA Robe hoes wordt geleverd in een plastic hoes met sluiting waardoor hij netjes blijft. Wij krijgen er een test stukje Polyurethane bij, het materiaal waar het hoesje van is gemaakt. Het is verbazingwekkend hoe stevig het aanvoelt en ondertussen toch heel zacht is. De LA Robe is gemaakt van zacht vormgevend materiaal dat ‘Shape-memory’heeft. Dit houdt in dat wanneer je het materiaal indrukt dat hij weer terugveert naar zijn originele vorm. Het materiaal is om je hele iPad mini heen 5 mm dik.

Nou klinkt dat allemaal heel goed, maar hoe doorstaat de hoes onze test?

Ik zal het eerlijk toegeven, ik ben laaiend enthousiast over mijn (3G) iPad en wil deze dus ook overal en altijd bij me hebben als het even kan. ’s Ochtends verdween de iPad (met LA Robe natuurlijk) in mijn werktas. Dit houdt in dat hij verdween tussen pennen, mijn telefoon, sleutels, een grote portomonee met hanger, een zakje brood, een appel, luiers, billendoekjes, een toegangspas van mijn werk, een passenmapje, lippenstift en een doosje paracetamol. Alleen de sleutels liggen netjes in een vakje apart maar de rest ligt lekker door elkaar heen. Een beetje huiverig was ik wel dus ik plaatste de iPad nog netjes tegen het achtervak aan voor de zekerheid. En daar ging ik, op naar de eerste tussenstop; school, eenmaal aangekomen moest ik dochterlief even helpen en zette de tas voorzichtig op de grond naast me…waar een wildebrasje van 5 er tegenaan rende. Juist, tegen de achterkant van de tas, gelukkig bleek het hoesje mijn iPad te hebben beschermd.. Wel kon ik zien dat de plek waar een pen tegen het hoesje had gedrukt een beetje ingedeukt was. Dit was het 5 mm dikke polyurethane wat zijn werk deed. Zonder slag of stoot kwam ik op het station met de tas over mijn schouder en propte me in een veel te volle trein. Gelukkig kon ik, na me tussen tien mensen door te hebben gedrukt, wel even zitten. Ik haalde de iPad uit het hoesje, waarbij ik merkte dat de gevoerde binnenkant inderdaad het scherm beschermde tegen de rits. Ik was zo verdiept in mijn boek dat ik pas doorhad dat we al bijna op het station waren toen de trein piepend tot stilstand kwam. Dus deed ik de iPad gehaast in het hoesje en propte hem snel in mijn tas zonder te kijken of hij wel netjes in de tas zat. Even later op mijn werk zag ik dat de iPad nog netjes in het hoesje zat, tussen alle andere prullen. De hele dag verliep ongeveer hetzelfde, tijdens de pauze wilde ik even wat mail controleren en ik merkte dat het niet uitmaakte hoe vaak ik de iPad in en uit het hoesje haalde, hij bleef netjes langs de voering gaan zonder het scherm te beschadigden. Na deze typische werkdag kan ik wel concluderen dat dit hoesje je iPad goed beschermd!

Kortom; ben je een hoes nodig waarmee je je iPad mini veilig kan meenemen in een rugtas, schoudertas of koffertje en wil je hem makkelijk mee kunnen nemen zonder je zorgen te maken over beschadigingen, dan is de Be.ez LA Robe echt iets voor jou!

Ben je in het bezit van een ander type iPad en ben je op zoek naar geschikte hoesjes? Kijk dan eens op www.goedkopeipadcovers.nl.

Score
Scorewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com

larobe

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.