Gadget-review: Autohouder met handsfree voor Galaxy Note 3

android-logo-whiteEen nieuwe telefoon betekent ook een nieuwe autohouder gezien wij veel reizen en onderweg toch bereikbaar willen/moeten zijn. 

Omdat de Note 3 een relatief grote telefoon is moesten wij op zoek naar een nieuwe autohouder. Na een tijdje zoeken op het internet kwamen wij bij MobileFun een autohouder met handsfree tegen voor de Galaxy Note 3. Wat ons in eerste instantie aansprak was de handsfree functie. Erg handig als je gebeld wordt/wil bellen, je loopt niet te klooien met oordopjes (wat wij nog al eens hadden). De dock heeft een ingebouwde speakerphone en microfoon.

Eenmaal de autohouder bevestigd, dit kan aan het raam of op het bijgeleverde schijfje welke je op je dashboard kan plakken, is het makkelijk om de telefoon in de houder te bevestigen, wel is het een aanrader om eerst de kabeltjes aan te sluiten, als de telefoon in de houder zit is dit wat lastiger. De houder is voorzien van een kabeltje welke in je koptelefoon aansluiting komt voor de microfoon en de luidspreker en er zit een kabeltje aan waarmee je je telefoon kan opladen.

De luidspreker zit op de stekker en is voorzien van een volume knop en een aan en uit schakelaar. Met deze schakelaar is het mogelijk om de oplaadfunctie van de houder uit te schakelen.

Ons eerste gesprek via de houder hebben wij stilstaand op de parkeerplaats uitgevoerd, wij kwamen duidelijk en zonder ruis binnen bij de andere partij. Via de speaker was de andere partij ook heel erg goed te verstaan. Vervolgens zijn we een stukje gaan rijden en hebben zo nog een aantal gesprekken gevoerd. Dit ging goed, vervolgens hebben wij het nog eens op de snelweg geprobeerd, toen kregen we wel van de andere partij te horen dat er veel achtergrond geluid te horen was, maar dit was niet zo storend om geen gesprek te kunnen voeren.

Tijdens het rijden hebben wij ook eens Google Maps aangezet en zijn gaan navigeren. De navigatie gaat ook gewoon via de speaker van de houder en is erg duidelijk te verstaan.

Ondanks de achtergrondruis bij hogere snelheden zijn wij erg tevreden over de autohouder. Mede door het gebruiksgemak en simpele functionaliteit raden wij deze zeker aan voor Note 3 gebruikers die wel eens onderweg zijn. Er zijn natuurlijk meer autohouders, maar deze is zeker een aanrader, voor de prijs hoef je hem niet te laten liggen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.