Gadget-nieuws: Waterkoker vanuit bed aanzetten?

imagesVoor de mensen die er een hekel aan hebben om ’s ochtends te moeten wachten op kokend water voor bijvoorbeeld thee, hebben de Britten een nieuwe waterkoker op de markt gebracht. Het gaat hier om de iKettle.

De iKettle is te verbinden met een WiFi netwerk wat het vervolgens mogelijk maakt om de waterkoker te bedienen via een applicatie. Hier kan gekozen worden uit bijvoorbeeld verschillende tempraturen en is het mogelijk om een wekker in te stellen. Heb je een wekker ingesteld, dan wordt je vervolgens gevraagd of de waterkoker aangezet moet worden. Eenmaal op temperatuur, dan vraagt de app of het water op temperatuur gehouden moet worden.

Nu zal je denken, kan ik hem ook nog ouderwets gebruiken? Ja, dit is zeker mogelijk. Je kan de waterkoker ook gewoon op het apparaat bedienen.

Wat ook een leuke optie is, je kan de waterkoker ook aan laten zetten als je dicht bij je huis bent. Hiervoor maakt de applicatie gebruik van de GPS ontvanger van je telefoon.

De waterkoker is te bestellen via Firebox.com en wordt in november geleverd. Het enige aandachtspuntje, hij wordt geleverd met een Britse stekker, dus ben je een adapter nodig.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.