Gadget-nieuws: Op korte termijn geen Google Glass in Europa

Google-G-LogoVoorlopig hoeven we de Google Glass nog niet in Europa te verwachten. Dit komt door de strenge en complexe privacyregels die wij in Europa hebben. Maar de regelgeving is niet het enige, er zou ook vertraging zijn door de afhankelijkheid van stemherkenning.

Volgens bronnen zou de stemherkenning problemen hebben met het ondersteunen van verschillende talen. Zo zou op dit moment alleen Amerikaans-Engels goed worden ondersteund door de bril. Op dit moment zijn er dus ook nog geen plannen voor een Test Team in Europa. “We richten ons op het uitbreiden van het Explorer-testprogramma in de VS, in opmaat naar een consumentenintroductie in de VS volgend jaar”, is alles wat Google erover kwijt wilde. Apple en Microsoft ondervinden dezelfde problemen bij Europese ondersteuning voor respectievelijk Siri en Kinect voor de Xbox One.

De privacy wordt in Europa hoog aangesteld, zo zou Google al in de clinch liggen met diverse privacywaakhonden en de Europese Commissie over een tal van privacy gerelateerde zaken. Om alles goed af te kunnen dekken voor de Google Glass gadget zouden er nog veel gesprekken moeten plaatsvinden met diverse organisaties en de Europese Commissie. Google start overigens wel in Amerika met de uitrol van de gadget. De start is gepland in 2014.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.