Gadget-nieuws: Lomography komt met negatiefscanner voor smartphones

imagesOnlangs heeft Lomography een nieuwe scanner op de markt gebracht, een negatiefscanner welke het mogelijk maakt om via je smartphone negatieven te kunnen scannen.

Eind 2012 is Lomography begonnen met een crowdsourcing-project via Kickstarter om het van de grond te krijgen. In januari dit jaar was er genoeg geld ingezameld om de productie te starten.

Op de scanner is het mogelijk om een Androidtoestel of iPhone aan te sluiten en vervolgens kan er onderin de negatieven ingevoerd worden. De app die bij de scanner hoort fotografeert, bewerkt en slaat de foto’s vervolgens digitaal op.

Als de foto’s opgeslagen zijn, is het direct mogelijk om de foto’s te delen op bijvoorbeeld sociale netwerken. Ook is het mogelijk om vanuit de app de foto’s af te drukken. Via de website van de fabrikant kan de scanner besteld worden voor 59 dollar.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.