Gadget-nieuws: Google’s Smartwatch met touchpads

Google-G-LogoGoogle is al een tijdje bezig met het maken van een smart-watch. Onlangs heeft Google patent aangevraagd op een polsbandje met aanraakvlakken.

Met deze aanraakvlakken is het voor de gebruiker mogelijk om makkelijk door apps of berichten heen te scrollen, en in en uitzoomen doormiddel van knijpbewegingen. Verder is het theoretisch mogelijk om je Android telefoon te bedienen via de smart-watch.

Google is niet het enige bedrijf wat met een smart-watch bezig is. Pebble Technology heeft begin dit jaar al een slim horloge uitgebracht. Samsung en Microsoft hebben ook laten weten dat hun aan een slim horloge werken.

Geruchten dat Apple ook aan een smart-watch werkt zijn wel aanwezig maar (nog) niet bevestigd. Volgens de geruchten zou je iPhone gekoppeld kunnen worden en via Siri bediend kunnen worden. Volgens geruchten zou de smart-watch van Apple dit jaar nog op de markt komen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.