Gadget-nieuws: Google Glass mag niet doorverkocht worden

Google-G-LogoIn de algemene voorwaarden van Google’s bril staat dat ontwikkelaars, die al een testversie van de bril hebben, deze bril niet mogen verkopen, uitlenen of weg mogen geven. Deze regel zou in de toekomst ook gelden voor consumenten die de bril hebben gekocht.

In de algemene voorwaarden staat “Je mag het apparaat niet doorverkopen, maar je mag het apparaat wel cadeau doen, tenzij anders aangegeven in de specifieke voorwaarden.”.

Wat Google gaat doen als de bril (consumentenversie) toch wordt doorverkocht is niet helemaal duidelijk. Voor de versie die de ontwikkelaars hebben is het wel duidelijk. In de voorwaarden staat “Als je Glass verkoopt, uitleent of weggeeft zonder toestemming van Google, hebben wij het recht Glass te deactiveren.”.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.