Gadget-nieuws: Google Glass al geroot

Google-G-LogoOnlangs hebben ontwikkelaars de Google Glass bril gekregen en de nieuwe gadget is nu al geroot. Via Twitter bracht ontwikkelaar Jay Freeman het nieuws naar buiten. Door de root zou het mogelijk zijn om alle beperkingen te omzeilen.

Volgens Jay was het mogelijk om de bril te rooten omdat het op Android 4.0.4 draait. Hierdoor kan er gebruik gemaakt worden van eerder bekende hackmethodes. Hierbij bleek de hack van B1nary de doorslag te geven.

Verdere details over functies welke nu mogelijk zijn met de bril heeft Jay niet bekend gemaakt. Jay heeft wel aangegeven dat het mogelijk zou zijn om data van de bril lokaal op je telefoon op te slaan. Nu wordt al je data op Google servers opgeslagen.

Dit zou niet het enige zijn, als de gadget geroot is, dan zou het “Remote Bricking” ook tegen kunnen worden gegaan. Met Remote Bricking heeft Google de mogelijkheid om de bril onklaar te maken (het is verboden om de bril door te verkopen).

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.