Gadget-nieuws: Garmin komt met heads-up display voor in de auto

imagesDe Garmin HUD projecteert navigatie informatie op de voorruit in de auto. Via een verbinding, via Bluetooth, met je smartphone krijgt het apparaat informatie welke geprojecteerd wordt op de voorruit. Om deze informatie te kunnen krijgen is de HUD de Garmin Streetpilot of Navigon app nodig.

De informatie welke geprojecteerd wordt is o.a. je snelheid, de afstand tot volgende afslag, welke rijbaan je het beste kan rijden en de aankomst tijd.

Om op het raam te kunnen projecteren maakt het apparaat gebruik van een transparante folie. Naast de folie kan ook gekozen worden om de bijgeleverde reflecterende lens te gebruiken.

De HUD kan verbonden worden met Android-, iPhones en WP8 telefoons. Een vereiste is wel dat de telefoon over bluetooth beschikt. De nieuwe gadget komt hoogstwaarschijnlijk deze zomer al op de markt en krijgt een adviesprijs van 129 dollar mee. Echter komt hier nog wel de prijs van de navigatieapp (Garmin Streetpilot of Navigon) overheen.

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.