Gadget: Nano Quadcopter Drone

Tegenwoordig zijn drones toch wel een hot item en komen vaak in het nieuws. Zo ook de neergestorte drone met de eerste asperges, welke neer is gestort en in de brand gevlogen na het vervangen van de accu. Maar dat maakt het niet minder leuk om een drone te reviewen.

Wij hebben de CX 10 Nano Quadcopter Drone getest en zijn verbaasd door de potentie van de kleine drone.  Het vliegen met deze drone is niet vanzelfsprekend, de eerste vluchten is de drone een paar keer neergestort omdat wij te snel wilden.

Het handigste is om eerst de drone eens in de lucht te houden qua vliegen en dan eens vooruit, achteruit draaien en opzij. De kleine drone kan dit allemaal.

De drone is voorzien van 3 standen, beginner, gevorderden en pro, deze kan je met de afstandsbediening instellen. De drone geeft dan een aantal piepjes waarmee wordt aangegeven in welke stand hij staat.

In de Pro stand is het mogelijk om met de drone o.a. loopings te maken, echter moet men wel rekening houden dat je daar wel wat ruimte voor nodig bent.

Je kan de drone ook, als hij aan staat, de lucht in gooien. De drone zal zichzelf dan netjes stabiliseren en blijft dan in zijn horizontale positie hangen.

De drone heeft ca. 20 meter bereik, genoeg om een leuk stukje mee te vliegen en de drone goed in ’t oog te houden.

Specificaties van de drone;

  • 4 kanaals copter
  • 4 rotoren (+ 4 reserve rotoren)
  • Verschillende vliegstanden (stijgen, dalen, vooruit,achteruit,links,rechts en 360 graden draaien)
  • Oplaadtijd is 30 minuten
  • Vliegtijd is 5 minuten

De drone is eenvoudig op te laden door het bijgeleverde usb kabeltje. Voor de afstandbediening zijn 2 1.5V AAA batterijen benodigd, deze worden niet meegeleverd.

nano-mid

 

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.