Gadget: Huawei WS320 WiFi Repeater

imagesIedereen heeft wel eens dat je net niet het bereik van je draadloos netwerk hebt wat je eigenlijk nodig zou moeten hebben, bijvoorbeeld in huis op zolder. Dan is deze WiFi Repeater zeker een goede oplossing. De repeater pikt je draadloos signaal op, versterkt het en zend het weer uit. Een ideale oplossing voor weinig tot geen bereik.

De installatie van de repeater is erg makkelijk, indien je router WPS ondersteund is het alleen 2 keer een knopje indrukken, mocht je router dit niet ondersteunen dan kan je via de webinterface makkelijk en snel de repeater instellen. Gezien wij zelf geen WPS hebben, hebben wij het via de webinterface gedaan. De webinterface zit simpel in elkaar, het enige wat je hoeft te doen is in te loggen, verbinding te maken met je draadloos netwerk en klaar ben je. Vervolgens kan je de repeater in een willekeurig stopcontact (binnen het bereik van je draadloos netwerk) stoppen en het signaal wordt versterkt.

Wij hebben zelf de proef op de som genomen met de draadloos verbinding op de zolder. Hier hadden wij altijd geen bereik of maximaal 1 streepje bereik, kortom waardeloos. Nu de repeater op de 1e verdieping hangt hebben we gewoon vol bereik en snel internet. Ook in de tuin is dit het geval. Dus dit is ideaal als je op een warme zomeravond nog even lekker in de tuin wil internetten.

Het enige minpuntje wat wij hebben kunnen vinden is dat het soms even duurt voordat je apparaat overschakelt van je router naar de repeater, dit is een kwestie van een paar seconden maar kan storend zijn.

Technische specificaties:

  • Router / Access Point – Extender – WiFi Hotspot
  • WPS pairing – Eenvoudige drukknop configuratie
  • Ondersteunt IEEE 802.11b, 802.11g en 802.11n.
  • Ondersteuning voor WEP, TKIP AES-encryptie
  • Breidt een bestaand WiFi-netwerk uit tot 150 m, tot 135 Mbps
  • Afmetingen: 76 x 42 x 69 mm
  • Gewicht: 66 g
  • Voltage: 110 – 240 V
  • Garantie 1 jaar

Voor de prijs hoef je de repeater zeker niet te laten liggen. MobileFun heeft hem voor €37,49 en je kan hem hier bestellen.

Score
Scorewww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.comwww.dyerware.com

Schrijft graag over gadgets, mobieltjes, Android. Heeft een passie voor lekker eten en koken. In het bezit van een Samsung Galaxy Note 3, Samsung Galaxy Tab 2, iPad Mini, Samsung Galaxy Nexus. Tevens behoorlijk aan het hobbyen met de Raspberry Pi.